Skip to main content

Θωμαΐδης: Σε αποδρομή η Δέλτα στην Αττική – Καθολική επικράτηση Όμικρον

Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά το Μάρτιο, είπε ο καθηγητής.

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται στην Αττική, η επικράτηση της Όμικρον είναι καθολική, επισήμανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα και τα κλινικά δείγματα.

Παρέπεμψε σε σταδιακή άρση των μέτρων από το Μάρτιο, «καθώς περιμένουμε σημαντική αποκλιμάκωση, υπό την αίρεση ότι δε θα έχουμε νέα παραλλαγή». «Πάμε σε καλό Πάσχα και σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι» τόνισε.

Σύμφωνα με μ τον κ. Θωμαΐδη, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τα λύματα της Αττικής. «Θα αρχίσουμε αυτή την εβδομάδα με μείωση περίπου 25%. Η Αττική έχει το 26% των κρουσμάτων πανελληνίως σιγά σιγά το νούμερο μειώνεται… Αυτό σημαίνει ότι η Αττική πάει πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές. Έχουμε σταδιακή μείωση εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των απωλειών». Πρόσθεσε πάντως ότι «γενικά η θετικότητα παραμένει σε υψηλό επίπεδα πάνω από 5%, γι αυτό χρειάζεται ακόμα προσοχή με τήρηση των μέτρων».

«Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά το Μάρτιο» σημείωσε στον ΣΚΑΙ.  

Για τους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα, καθώς είναι δυνάμει σε κίνδυνο.

«Όχι» στους όρθιους στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και στα καρναβάλια είπε μέσω του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ για τη μάσκα είπε ότι πρέπει να τη φοράμε και το Πάσχα. Παρέπεμψε σε χαλάρωση των μέτρων από τον Απρίλιο.