Skip to main content

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Aυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη

Ο καθηγητής τόνισε ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρχουν τα δεδομένα και προέβλεψε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο

Στην εκτίμηση για μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες και την επισήμανση πως η αυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη για τη νόσο Covid-19 προχώρησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρχουν τα δεδομένα και προέβλεψε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο, λόγω της εφαρμογής των μέτρων ενώ, τόνισε πως ήταν αδύνατο τις προηγούμενες μέρες να ληφθεί δείγμα από τα λύματα της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο καθηγητής, στο ίδιο πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως «αυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη για τη νόσο», ενώ χαρακτήρισε την πανδημία «πολύπλοκο πρόβλημα», σε υγειονομικό, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Τέλος,ανέφερε πως «ελπίζουμε ότι θα δούμε μείωση τις επόμενες μέρες», και τόνισε πως «δεν περίμενε κάποιος από μία νόσο, που δεν ξέρουμε τίποτα γι’αυτήν και δεν υπάρχει εμβολιασμός να μην υπάρξει τέτοια διασπορά, γιατί δεν υπάρχει ανοσίαο