Skip to main content

Στην κόψη του ξυραφιού η διοίκηση Ζέρβα - Θρίλερ οι συνεδριάσεις στο δημοτικό

Εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης - Δεν εγκρίθηκε η ΑΜΚ της ΜΑΘ, οριακά πέρασε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος

Σε θρίλερ μετατρέπονται πλέον οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, μετά τις εξελίξεις στη διοικούσα παράταξη με τις καρατομήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων Δρόσο Τσαβλή, Δήμητρα Ακριτίδου και Ιωάννα Σπανού.

Μια πρώτη εικόνα καταγράφηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε επί δύο ημέρες, λόγω της πληθώρας των θεμάτων που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Όπως προέκυψε, η διοίκηση με δυσκολία κατάφερε να περάσει θέματα από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς πλέον μετρά τρεις συμβούλους λιγότερους.

Χθες, Τρίτη, το Σώμα επανήλθε εκ νέου στη συνεδρίαση, η οποία είχε διακοπεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προκειμένου να συζητήσει τα περίπου 40 θέματα που κρατήθηκαν από συμβούλους της αντιπολίτευσης από το σύνολο των 87 θεμάτων.

Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν εκρηκτικό με έντονους διαλόγους και εντάσεις μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης. Σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν για αρκετά θέματα ονομαστική ψηφοφορία, αναγκάζοντας τη διοίκηση συνεχώς να μετράει... κουκιά, πληρώνοντας μαζί με τον εκλογικό νόμο και τις πρόσφατες απώλειές της.

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης - Χωρίς πάγκο έμεινε ο Ζέρβας, η πολύ δύσκολη επόμενη μέρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΜΑΘ (Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης), που χρειαζόταν τις ψήφους 25 συμβούλων, δεν εγκρίθηκε, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος Δρόσος Τσαβλής.

Άλλο θέμα που αφορούσε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος πέρασε στην κόψη του ξυραφιού και με την διπλή ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα αίματα άναψαν κατά την ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος μεταξύ της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνας Νοτοπούλου και του προέδρου του Δ.Σ. Πέτρου Λεκάκη.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία η απουσία για λίγα λεπτά της κ. Νοτοπούλου από τη τηλεδιάσκεψη, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ψηφίσει. Όταν επανήλθε στη συνεδρίαση η κ. Νοτοπούλου και παρά τις πιέσεις της να προσμετρηθεί η ψήφος της, ο κ. Λεκάκης της ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση έχει προχωρήσει σε επόμενο θέμα, αρνούμενος να κάνει δεκτό το αίτημά της.

Χαρακτηριστικό πάντως της κατάστασης που επικρατούσε στη χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι οι ψήφοι καταγράφονταν εκτός από το προεδρείο του Δ.Σ. και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα μεταξύ των συμβούλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν φωτιά, με κάποιες φορές τα ανοιχτά μικρόφωνα να «προδίδουν» τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις.