Skip to main content

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ: Απεβίωσε ο Τζέρι Σλόαν (video)

Ο θρυλικός κόουτς των Γιούτα Τζαζ έδινε μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις.

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, οι Γιούτα Τζαζ και το παγκόσμιο μπάσκετ στο άκουσμα της είδησης πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο διακεκριμένος κόουτς, Τζέρι Σλόαν.

Ο εκλιπών που έδινε μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις, σημάδεψε την ιστορία των Τζαζ καθώς το 1988 μετακόμισε στο Σολτ Λέικ Σίτι όπου και παρέμεινε έως το 2011 οδηγώντας τους «Μορμόνους» δύο φορές στους τελικούς του NBA (1997 - 1998) χάνοντας από τους θρυλικούς Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Σημειώνεται πως ο θρυλικός προπονητής έφτασε τις 1.127 νίκες μέσα σε 23 έτη με τους Γιούτα Τζαζ και μάλιστα αποτελεί τον μοναδικό κόουτς του «μαγικού κόσμου» που έφτασε τις 1.000 νίκες με την ίδια ομάδα και 1.221 συνολικά όντας τρίτος όλων των εποχών πίσω από τον Ντον Νέλσον (1.335) και τον Λένι Ουίλκνες (1.332).

Επιπλέον, είναι ο ένας εκ των μόνο τριών κόουτς στην ιστορία του ΝΒΑ με περισσότερες από 15 διαδοχικές σεζόν με το κορυφαίο ρεκόρ νικών ενώ την κορυφή μοιράζονται οι Φιλ Τζάκσον και Πατ Ράιλι με 19.