Skip to main content

Τι απαντά ο Γεωργιάδης για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΥΜΑΘ

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση στηρίζει το ΥΜΑΘ.

«Υπάρχει ένα νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση, στο οποίο σε ένα άρθρο προβλέπει την ενοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών του κράτους σε μια υπηρεσία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να επιταχύνουμε τις εγκρίσεις να τελειώνουν γρηγορότερα οι επενδύσεις και να ταλαιπωρούνται λιγότερο οι επιχειρηματίες. Οι οποίοι θα μπορούν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες από το κινητό του τηλέφωνο ηλεκτρονικά και δεν θα χρειάζεται ούτε στην Αθήνα να κατέβουν, ούτε στο ΥΜΑΘ να πάνε».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «οι Απέναντι» ερωτηθείς σχετικά με την κατάργηση μίας εκ των κύριων αρμοδιοτήτων του ΥΜΑΘ, την υλοποίηση δύο επενδυτικών-αναπτυξιακών νόμων.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι ακόμη υπό συζήτηση το άρθρο, μέχρι να φτάσει στη βουλή και να ψηφιστεί. Είναι ασφαλώς σωστό, να μην περιμένει κάποιος δύο και τρία χρόνια, αλλά να τελειώνει σε τρεις μήνες. […] Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εμείς το στηρίζουμε».

Δείτε ακόμα - Η Θεσσαλονίκη ζητά καθαρές εξηγήσεις για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΥΜΑΘ

Σχετικά με τις ανατιμήσεις δήλωσε: «Οι αυξήσεις των τιμών είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες. Ήδη το παρακολουθούμε, θα ανακοινωθούν και μέτρα ανακούφισης, σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη από τον πρωθυπουργό. Δεν ξέρουμε ποσό θα κρατήσει. Η άποψη των ειδημόνων της Τραπέζης της Ελλάδος πως πρόκειται για καθαρά παροδικό φαινόμενο και σύντομα θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία».

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης στην επιλογή Στυλιανίδη για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Εξεπλάγην με την αντιμετώπιση του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τους πολιτικούς μας αντιπάλους ως ξένου επειδή είναι από την Κύπρο. Έχει φτάσει ο Ελληνισμός σε ένα σημείο να θεωρεί κάποιον από την Κύπρο ξένο; Μη τα ισοπεδόσουμε όλα για μία κομματική αντιπαράθεση. Ο Έλληνας της Κύπρου είναι το ίδιο Ελληνας με τον Ελληνα των Αθηνών, της Πελλοπονήσου, της Θεσσαλονίκης».

«Άλλο το κράτος άλλο το έθνος» σημείωσε, παραπέμποντας ταυτόχρονα, στην υπουργοποίηση του Λουκή Ακρίτα και Γιάννου Κρανιδιώτη.