Skip to main content

Τι απαντά το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος για τον συνωστισμό στο εμβολιαστικό κέντρο

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος παραδέχεται τις εικόνες συνωστισμού, σημειώνοντας ωστόσο πως ενήργησε άμεσα για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Απάντηση στο δημοσίευμα της Voria.gr σχετικά με τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, δίνει η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βασιλική Τραούδα.

Δείτε σχετικά: Απίστευτος συνωστισμός σε εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες

Η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται πως υπήρξε συνωστισμός στο εμβολιαστικό κέντρο, σημειώνοντας πως «ήταν αποτέλεσμα αυξημένης κίνησης» και «διήρκησε για λίγη ώρα». Σύμφωνα με την κ. Τραούδα, «μόλις αντιληφθήκαμε ότι στον χώρο αναμονής περιμένουν αρκετοί πολίτες ξεπερνώντας τα επιτρεπτά όρια για την ασφάλεια τους στελεχώσαμε ταχύτατα το εμβολιαστικό κέντρο με επιπλέον προσωπικό και συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί με ταχύτερο ρυθμό χωρίς αυτό όμως να είναι εις βάρος της ιδιαίτερης προσοχής που απαιτείται για κάθε ηλικιωμένο πολίτη».

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου σημειώνει ακόμη πως «η πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται αυτό το χρονικό διάστημα είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, συνοδεύονται από τους οικείους τους επομένως παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο εμβολιαστικό μας κέντρο. Επίσης, η λήψη του ιατρικού ιστορικού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα απαιτεί περισσότερη ώρα. Το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη εξυπηρετεί πάντα τους πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης απαντώντας σε όλες τις απορίες».

Αναλυτικά η απάντηση της διοικήτριας του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στο δημοσίευμα της Voria.gr:

Το Γ.Ν.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος» από την ημέρα έναρξης των εμβολιασμών στη χώρα μας έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια περισσότερους από 600 εμβολιασμούς.

Αρχικά αναπτύχθηκε μία εμβολιαστική γραμμή όμως στην προσπάθεια εξυπηρέτησης περισσότερων πολιτών και αφού ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στους εμβολιαστικούς στόχους που τέθηκαν από το Υπουργείο Υγείας λειτούργησε και 2η εμβολιαστική γραμμή που μεταφέρθηκε από το Γ.Ν.Θ «Γ. Γεννηματάς».

Η πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται αυτό το χρονικό διάστημα είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, συνοδεύονται από τους οικείους τους επομένως παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο εμβολιαστικό μας κέντρο. Επίσης, η λήψη του ιατρικού ιστορικού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα απαιτεί περισσότερη ώρα. Το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη εξυπηρετεί πάντα τους πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης απαντώντας σε όλες τις απορίες , τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε κάποιο περιστατικό αν χρειαστεί.

Οι εικόνες συνωστισμού που προκλήθηκαν σήμερα ήταν αποτέλεσμα αυξημένης κίνησης. Διήρκησαν όμως για λίγη ώρα αφού μόλις αντιληφθήκαμε ότι στον χώρο αναμονής περιμένουν αρκετοί πολίτες ξεπερνώντας τα επιτρεπτά όρια για την ασφάλεια τους στελεχώσαμε ταχύτατα το εμβολιαστικό κέντρο με επιπλέον προσωπικό και συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί με ταχύτερο ρυθμό χωρίς αυτό όμως να είναι εις βάρος της ιδιαίτερης προσοχής που απαιτείται για κάθε ηλικιωμένο πολίτη. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε φαινόμενα, έστω και μικρής διάρκειας, σαν το σημερινό να μην επαναληφθούν και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται με ταχύτητα, ασφάλεια και πάνω από όλα με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες κάθε περιστατικού.