Skip to main content

Τι απαντά το παιδικό χωριό SOS για την απόλυση εκπαιδευτικού

Προηγήθηκε η καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, που θίγει το ζήτημα της μη ανανέωσης της σύμβασης του εκπαιδευτικού

Απάντηση για το ζήτημα της μη ανανέωσης σύμβασης καθηγητή πληροφορικής στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS έδωσε σήμερα το σωματείο γνωστό για τις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα για παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προηγήθηκε η καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, που αναφέρει πως ο εν λόγω εκπαιδευτικός απολύθηκε «ενώ είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και τη φετινή χρονιά».

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο Κ.Α. «ενημερώθηκε στις 7/9(!) -και μάλιστα μετά από δική του τηλεφωνική επικοινωνία- ότι αυτό δεν θα συμβεί. Αυτή η κίνηση των υπεύθυνων εκπαίδευσης αφήνει ξεκρέμαστο και χωρίς ώρες εργασίας τον συνάδελφο για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα φροντιστήρια έχουν ήδη διαμορφώσει διδακτικό πρόγραμμα και έχουν προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού».

Στην απάντησή τους τα Παιδικά Χωριά SOS αναφέρουν πως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στηρίζεται αποκλειστικά σε ετήσιες ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις και δωρεές, οι οποίες επαναπροσδιορίζονται κάθε νέα σχολική χρονιά.

«Σχετικά με το περιστατικό που αφορά τον καθηγητή Πληροφορικής Κ.Α., ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε μηνών, η οποία έληξε στις 13/7/2018. Με τη λήξη της σύμβασης, ο καθηγητής εξοφλήθηκε πλήρως και έληξε η επαγγελματική σχέση του με το Σωματείο. Οικονομικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να ενταχθεί το υποστηρικτικό μάθημα των Η/Υ στο φετινό πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας. Τα Παιδικά Χωριά SOS δεν είναι εκπαιδευτική επιχείρηση και τηρούν με ευλάβεια από της ιδρύσεώς τους για όλους τους εργαζομένους, την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία», επισημαίνει η ανακοίνωση.