Skip to main content

Τι απάντησε η Κατερίνα Νοτοπούλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Η Βόρεια Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη στα Βαλκάνια, τόνισε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ρωτήθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την 83η ΔΕΘ.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης απέφυγε να πάρει θέση τόσο για τις αντιδράσεις όσο και για το περιοχόμενο της Συμφωνίας, αφήνοντας ωστόσο σαφώς να εννοηθεί ότι αυτή θα έχει θετική επίδραση στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η Μακεδονία, η Θράκη, η Βόρεια Ελλάδα, το επόμενο διάστημα θα είναι καταλύτης ανάπτυξης και συνεργασίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κάθε συμφωνία λοιπόν, καθέ κυβερνητική παρέμβαση, κάθε αυτοδιοικητική παρέμβαση κινείται στην κατεύθυνση αυτή. Η 83η ΔΕΘ θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Και είναι στο χέρι όλων μας σε όποιο πόστο κι αν είμαστε, είτε σε κυβερνητικές θέσεις, είτε σε επιχειρηματικές, είστε σε δημοσιογραφικές, να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας», είπε η υφυπουργός.