Skip to main content

Αύξηση κρουσμάτων: «Είναι νωρίς να πούμε ότι ευθύνονται οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου»

«Δεν σχετίζεται με γιορτές η αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης - «Νωρίς να πούμε ότι ευθύνονται οι εορτασμοί», είπε η κ. Παπαευαγγέλου

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και το έαν συνέβαλαν οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου αλλά και του Αγίου Δημητρίου ερωτήθηκαν οι επιστήμονες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

«Όλοι οι παράγοντες συμβάλουν, είναι νωρίς να πούμε ότι ευθύνονται οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «το σίγουρο είναι ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι αλλά και ο καιρός που μας έκλεισε στα σπίτια μας».

«Δεν σχετίζεται με γιορτές η αύξηση των κρουσμάτων», σημείωσε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται ότι στη χώρα παρατηρείται σημαντική επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου. Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί και ότι είναι εμφανής η επέκταση του 4ου κύματος, τα ενεργά κρούσματα είναι 35.000, και σημαντική η πίεση στο σύστημα υγείας με αύξηση εισαγωγών κατά 35%.