Skip to main content

Σκιώδη αντιπολίτευση σε Ζέρβα ετοιμάζει ο Μπουτάρης

Το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή την επομένη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση πρώην στελεχών της Πρωτοβουλίας.

Γράφει ο Σαλονικιός

Ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να μην έχει πλέον πολιτικές φιλοδοξίες, τουλάχιστον όσον αφορά την αυτοδιοίκηση, γιατί, για την κεντρική πολιτική σκηνή ποτέ δεν ξέρεις.

Όπως και η “Πρωτοβουλία” δεν έχει μέλλον καθώς διαλύθηκε, ουσιαστικά πριν ακόμη παραδώσει το δήμο Θεσσαλονίκης στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι τα στελέχη της παραιτούνται του δικαιώματος, κατ' άλλους, της υποχρέωσης, να διατυπώνουν δημόσιο λόγο για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Απόδειξη η παρέμβαση την οποία έκανε ο τέως δήμαρχος, μέσω της Voria.gr για το θέμα της πλατείας Ελευθερίας, δημοσιοποιώντας την πρόθεσή του να ασκήσει ακόμη και ένδικα μέσα στην περίπτωση που η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρήσει να μετατρέψει, έστω και προσωρινά, την πλατεία σε χώρο στάθμευσης. Μαθαίνω ότι το θέμα αυτό και συγκεκριμένα, όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Ζέρβας, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της τέως διοικούσας παράταξης του δήμου.

Όπως πληροφορούμαι, το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή την επομένη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έγινε συνάντηση της... παλιοπαρέας, στη Βασιλέως Ηρακλείου, στο γραφείο του Μπουτάρη, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. Πλην του τέως δημάρχου, παρόντες ήταν επίσης οι τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς, Σπύρος Πέγκας, Νίκος Φωτίου και Γιώργος Δημαρέλος, οι δύο εν ενεργεία δημοτικές σύμβουλοι με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, η Έλλη Χρυσίδου και η Μαρία Πασχαλίδου, καθώς και σύμβουλοι και στελέχη του γραφείου του Μπουτάρη όταν ήταν δήμαρχος.

“Αναβιώνει η 'Πρωτοβουλία';”, ρώτησα μία εκ των συμμετεχόντων. “Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση”, μου απάντησε. Μου εξήγησε πως, άλλωστε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντώνται, μάλιστα, προηγούμενες ανάλογες συναντήσεις ήταν πιο μαζικές. Σκοπός αυτών των συναντήσεων, όπως μου ανέφερε ένας εκ των πρώην αντιδημάρχων, είναι “να συζητάμε τις εξελίξεις που αφορούν τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, κυρίως αυτά τα οποία σχετίζονται με παρεμβάσεις και πολιτικές τις οποίες εμείς ξεκινήσαμε ως διοίκηση. Έχουμε χρέος να τα παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε όταν κρίνουμε ότι πρέπει να το κάνουμε”.

Η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας είναι μια τέτοια περίπτωση και όπως φάνηκε από την παρέμβαση Μπουτάρη, οι της “Πρωτοβουλίας” δεν πρόκειται να αφήσουν ανυπεράσπιστη την επιλογή τους για την κατασκευή του “πάρκου Μνήμης”, το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς πάρκινγκ, υπόγειο ή έστω προσωρινό στο ισόγειο της πλατείας. Παράλληλα, όπως πληροφορούμαι, στη συνάντηση της Τρίτης αποφασίστηκε να παρακολουθείται στενότερα ο τομέας των έργων καθώς, όπως μου λένε, υπάρχει πολύ ψωμί. Ίδωμεν...