Skip to main content

Τη χρηματοδότηση της επισκευής του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 20 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου από Εθνικούς Πόρους.

Επίσημη εξαγγελία για την ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, έκανε σήμερα από τη Ρόδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 20 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου από Εθνικούς Πόρους και ο εξοπλισμός του από το ΕΣΠΑ.

«Είναι ένα μοναδικό μνημείο το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει άμεσα ένα πολιτιστικό κέντρο. Θα πρέπει να γίνει ξανά ένα στολίδι» σημείωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Τόσο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και σημείωσαν ότι δεν γίνεται ένα τόσο όμορφο νησί να μην έχει αξιοποιήσει ακόμα, όπως του αξίζει, το υπέροχο αυτό κτήριο.

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να μεταβεί στη Χάλκη όπου θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την ένταξη του νησιού στην πρωτοβουλία “ GR-eco Island”, για τη μετατροπή των νησιών σε «πράσινες» και ενεργειακά αυτόνομες περιοχές.