Skip to main content

Ουρές σε Κακαβιά και Ευζώνους: Ενέργειες για αποσυμφόρηση ζητεί ο Κούβελας

Σε ενέργειες διευκόλυνσης διέλευσης των συνοριακών σταθμών από τους επαγγελματίες οδηγούς διεθνών μεταφορών προχώρησε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες οδηγοί διεθνών μεταφορών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Covid-19, κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας σε συζήτηση που είχε με τους επαγγελματίες και τον πρόεδρο της ΟΦΑΕ κ. Κενανίδη, άκουσε το αίτημά τους για τη δυνατότητα διέλευσης των επαγγελματικών φορτηγών από τα σύνορα επί 24ωρου βάσεως και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του χρονικού ορίου 7 π.μ. έως 7 μ.μ. που επιβάλλει η Κ.Υ.Α.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μετά τις μεγάλες ουρές χιλιομέτρων που σχηματίστηκαν στα σύνορα Κακαβιάς (Ελλάδα - Αλβανία) και Ευζώνων (Ελλάδα - Σκόπια) λόγω των περιορισμών, ζητά να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες για την αποσυμφόρηση των τελωνειακών – συνοριακών σταθμών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζει ο κ. Κούβελας «η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της διασποράς της Covid-19, αποτελεί πολύ σωστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση.  Πρέπει όμως ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα καθώς πολλά από τα φορτηγά που εκτελούν διεθνείς μεταφορές μένουν εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα αρκετά από τα εμπορεύματα που τα φορτηγά μεταφέρουν, να κινδυνεύουν είτε να μην φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους, είτε ακόμη και να αλλοιωθούν, αφού μιλάμε για γενικότερα ευπαθή προϊόντα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ακόμη και υγειονομικού χαρακτήρα (αναπνευστήρες, υγειονομικό νοσοκομειακό υλικό κ.α.)».