Skip to main content

Οι δηλώσεις των πολιτικών για την επέτειο του «ΟΧΙ» μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Τη συγκίνηση και τον θαυμασμό τους για τη μάχη των Ελλήνων εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Με συγκίνηση και περηφάνια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σχολίασαν τις εντυπωσιακές επιδείξεις του στρατού ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας που βρέθηκαν για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Συγκινημένη η Σακελλαροπούλου: Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι στιγμή τιμής και περηφάνειας (vid)

Διαβάστε: Παναγιωτόπουλος για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται αμυντικά

Τζιτζικώστας για 28η Οκτωβρίου: Οι Έλληνες ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Χρηστίδης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παρακολούθησα τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Θερμά συγχαρητήρια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας για την εντυπωσιακή εμφάνισή τους. Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τον ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πάρα υπερασπιζόμενοι με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας δίκαια. Θέλω να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για την καθημερινή συμπαράσταση στον αγώνα για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Διαβάστε: Καλαφάτης: Φαινόμενα φασιστικής και ναζιστικής αντίληψης δεν χωρούν στην πατρίδα μας

Ο Στράτος Σιμόπουλος είπε πως «η Ελλάδα στο παρελθόν αντιμετώπισε αντιπάλους με επιτυχία, αντιπάλους οι οποίοι κατ' επίφαση ήταν ισχυρότεροι. Αυτό το μήνυμα εκπέμπουμε και σήμερα, λαός και ένοπλες δυνάμεις με τον πανηγυρικό εορτασμό της επετείου του νικηφόρου αγώνα του 1940».



Ο Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα πατριωτισμού, ιστορικής μνήμης και τιμής. Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους και πολέμησαν ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό. Γιορτάζουμε μια τριπλή γιορτή στη Θεσσαλονίκη, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, την 28η Οκτωβρίου και την απελευθέρωσή της από τον ΕΛΑΣ.»

Διαβάστε: Ζέρβας για 28η Οκτωβρίου: Το μεγάλο «ΟΧΙ» δεν ήταν τότε ούτε το αυτονόητο ούτε το εύκολο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τόνισε: «Σαν λαός με τα μεγάλα "όχι" γίναμε γνωστοί παγκοσμίως. Σήμερα ψάχνουμε και πολιτικούς και διανοούμενους να πούμε τα μεγάλα "όχι". Δυστυχώς φοβόμαστε ότι το πολιτικό σύστημα διχάζει, πάρα ενώνει»



Αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, η οποία κηδεύετηκε εχθές, έκανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ανέφερε «οι Έλληνες ενωμένοι είμαστε δυνατοί. Μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε απειλή, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Μπορούμε να κοιτάμε ψηλά ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή, αυτή που μας αξίζει. Αυτό είναι το μήνυμα που μας διδάσκει η επέτειος του "όχι" και η αισιοδοξία και η πίστη στις δυνάμεις μας ήταν αυτό που μας δίδαξε η Φώφη Γεννηματά».