Skip to main content

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα

Οικονομικό αντικίνητρο εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν θα καλούνται να πληρώνουν εργαστηριακό τεστ ανά εβδομάδα.

Νέα σχέδια μπαίνουν στο τραπέζι της κυβέρνησης για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ως τα τέλη Αυγούστου η κυβέρνηση φαίνεται να δίνει προβάδισμα στην πειθώ, προκειμένου οι περισσότεροι πολίτες να φιλτράρουν ότι όντας εμβολιασμένοι θα διευκολύνεται εν γένει η καθημερινότητά τους και ειδικότερα στην εργασία τους.

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση μελετά πολύ σοβαρά να ζητεί ένα αρνητικό εργαστηριακό τεστ (μοριακό ή rapid) την εβδομάδα για να προσέρχονται στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε - Εκτός σχολείων οι εκπαιδευτικοί χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τον Σεπτέμβριο και στον ιδιωτικό τομέα, το ένα self test την εβδομάδα που τώρα το δίνει δωρεάν το κράτος θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση εργαστηριακού τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Εξετάζεται δηλαδή να υπάρχει ένα σημαντικό οικονομικό αντικίνητρο από Σεπτέμβριο για πολυπληθείς ομάδες εργαζομένων που αν δεν επιλέξουν να εμβολιαστούν, θα καλούνται να πληρώσουν εργαστηριακό τεστ.