Skip to main content

Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση Μπουτάρη – Αβραμόπουλου

Οι άλλοτε στενοί συνεργάτες και εκ των συνιδρυτών της «Πρωτοβουλίας» τα είπαν στο «Β» του Βυζαντινού Μουσείου - Τι συζήτησαν για τις δημοτικές εκλογές

Γράφει ο Σαλονικιός

Στις παρασκηνιακές ζυμώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών στρέφεται το τοπικό πολιτικό ενδιαφέρον, μετά το πέρας της 83ης ΔΕΘ. Όχι ότι οι ζυμώσεις δεν γίνονταν και πριν από την Έκθεση, αλλά καθώς οι προβολείς ήταν στραμμένοι στη ΔΕΘ κάποιες ενδιαφέρουσες συναντήσεις οι οποίες έγιναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επισκιάστηκαν από την πυκνή πολιτική επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η περίπου μυστική συνάντηση η οποία έγινε προ ημερών μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Λέω «περίπου» διότι οι άλλοτε στενοί συνεργάτες και εκ των συνιδρυτών της «Πρωτοβουλίας» τα είπαν στο «Β» του Βυζαντινού Μουσείου, το οποίο, κατά καλή μου τύχη, αποτελεί στέκι πληροφοριοδότη μου.

Εάν η πηγή μου δεν παράκουσε, η συζήτηση θα πρέπει να αφορούσε τις δημοτικές εκλογές και ειδικότερα το εάν ο δήμαρχος θα διεκδικήσει ή όχι τρίτη θητεία. Ο πληροφοριοδότης μου, στου οποίου, εκτός από την όραση έχω εμπιστοσύνη και στην ακοή, επιμένει πως οι δύο άνδρες αντάλλασσαν απόψεις σχετικά με τις πιθανότητες που έχει ο Μπουτάρης να ξανακερδίσει τις εκλογές. Από τα μισόλογα που άκουσε, σε συνδυασμό με τις γκριμάτσες και τις κινήσεις των χεριών του δημάρχου, η πηγή μου συμπέρανε ότι η γνώμη του Αβραμόπουλου στο κρίσιμο ερώτημα «να θέσω ή όχι υποψηφιότητα;» που του έθεσε ο Μπουτάρης δεν θα πρέπει να ήταν και πολύ ενθαρρυντική. Ή, εν πάση περιπτώσει, ίσως να μην ήταν αυτή που θα ήθελε να ακούσει ο δήμαρχος.

Εγώ προσπάθησα, πάντως να μάθω κάτι περισσότερο, αλλά ο Αβραμόπουλος στον οποίο τηλεφώνησα ήταν σφίγγα. Μετά βίας μου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αρκούμενος να πει ότι «το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε προσωπικά θέματα». Τον ρώτησα εάν θα σκεφτόταν ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα με τον Μπουτάρη, για να πάρω την απάντηση ότι «στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα». Ρώτησα, τέλος, γιατί για μένα έχει τη σημασία του, ποιος από τους δύο πήρε την πρωτοβουλία για να συναντηθούν και η απάντηση που έλαβα ήταν: «πίστεψέ με, εδώ και αρκετές ημέρες το κινητό μου έχει χαλάσει και δέχεται μόνον εισερχόμενες κλήσεις».