Skip to main content

Τι λέει ο 35χρονος που έπαθε διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Ο 35χρονος από την Ιεράπετρα Κρήτης περιγράφει το πώς έφτασε στο νοσοκομείο με διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

Για την πορεία της υγείας του μίλησε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και παρουσίασε διπλή θρόμβωση.

«Όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα», εξήγησε ο κ. Μεταξάκης μιλώντας στο Mega.

«Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, από ό,τι φαίνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι κλεισμένο το ραντεβού για τη δεύτερη δόση, και δεν έχω μπει στην πλατφόρμα να κάνω κάποια αλλαγή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις. Δε μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν. Αυτό που συνέβη σε εμένα δεν σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος», ανέφερε ο κ. Μεταξάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, είπε για το συγκεκριμένο θέμα: «Ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε ο κ. Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα».

Για το θέμα της δεύτερης θρόμβωσης που εμφανίστηκε στον 35χρονο από την Ιεράπετρα που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τονίζοντας ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.