Skip to main content

Τι λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το περιστατικό με τον ανεμιστήρα

Το 5ο Δημοτικό είχε καταθέσει 13 άλλα αιτήματα για συντήρηση αλλά κανένα δεν αφορούσε τους ανεμιστήρες, αναφέρει η διοίκηση του δήμου.

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό της πτώσης ανεμιστήρα οροφής (δείτε εδώ) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παιδιών εξέδωσε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι οι συντηρήσεις στα σχολεία γίνονται μετά από αίτημα των σχολικών μονάδων και ότι για το συγκεκριμένο θέμα το σχολείο δεν είχε καταθέσει αίτημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, το 5ο Δημοτικό είχε καταθέσει 13 άλλα αιτήματα, τα οποία είχαν όλα διεκπεραιωθεί, κανένα όμως από αυτά δεν αφορούσε τους ανεμιστήρες. «Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων.

Πρόκειται για αιτήματα συντήρησης των κτιριακών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, τα οποία διαβιβάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία μπαίνουν σε έναν ετήσιο προγραμματισμό, διαθέτοντας τα σχετικά κονδύλια. Επιπλέον, τα αιτήματα αυτά μπορεί να διαβιβάζονται στις Σχολικές Επιτροπές όταν αφορούν μικροεπεμβάσεις και μικροεπισκευές, καθώς και σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι Σχολικές Επιτροπές διαθέτουν αντίστοιχα κονδύλια.

Στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018. Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας και της συντήρησης των 133 σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στα διοικητικά του όρια με απόλυτη σοβαρότητα».