Skip to main content

Τι λέει το Παπαγεωργίου για την έγκυο που έχασε το μωρό της - «Γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

Το νοσοκομείο υποστηρίζει πως το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Τη δική του θέση για την καταγγελία της 30χρονης μητέρας που υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου και έτσι λόγω της χρονοκαθυστέρησης έχασε το μωρό της δίνει το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μάλιστα, το Παπαγεωργίου περιγράφει σε τι ιατρικές πράξεις προέβησαν οι γιατροί μέχρι και τη στιγμή που γεννήθηκε το νεογνό.

Διαβάστε επίσης  - Θεσσαλονίκη: Τι λέει το Ιπποκράτειο για την υπόθεση της εγκύου που έχασε το μωρό της

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρει πως η κυοφορούσα προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 της 26ης Φεβρουαρίου πμ, λόγω συσπάσεων και η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής.

Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε στις 9.30 πμ, στο χειρουργείο Covid - 19.

Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4 Μαρτίου 2022. Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25 Ιουνίου. «Το προσωπικό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τι λέει το Ιπποκράτειο

Νωρίτετα, το νοσοκομείο Ιπποκράτειο είχε σημειώσει πως διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στη γυναίκα, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της.

Η 30χρονη, μιλώντας νωρίτερα στη Voria.gr, εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό την τραγική κατάσταση που βίωσε και κατήγγειλε πώς η αργοπορημένη αντίδραση των ιατρών και νοσηλευτών του «Ιπποκρατείου» και του «Παπαγεωργίου» προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στο βρέφος της, με αποτέλεσμα αυτό να γεννηθεί καθυστερημένα, με επιπλοκές, και να καταλήξει μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διασωλήνωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.