Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεταφορά της Black Friday μετά το lockdown ζητούν οι έμποροι

Δεδομένου του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα ο Σύλλογος τονίζει πως αυτή η ημέρα θα πρέπει να γιορταστεί με την επαναλειτουργία της αγοράς.

Τη μεταφορά της Black Friday την πρώτη Παρασκευή μετά την άρση του lockdown ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως «μόνο ένα μικρό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να συμμετάσχει στη BlackFriday της Παρασκευής 27/11/2020 μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα» και τονίζει πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μέρα γιορτής και χαράς για το καταναλωτικό κοινό, με πολύ μεγάλες μειώσεις τιμών, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επαναλειτουργία της αγοράς στη φυσική της μορφή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που περνάει η αγορά και η ελληνική επιχειρηματικότητα σε σύνολο, τη συγκεκριμένη εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο, μια περίοδο που υπό άλλες συνθήκες οι ρυθμοί θα ήταν γιορτινοί.

Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του lockdownδιαφημίζεται καθημερινά, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα socialmedia, η –προερχόμενη από το εξωτερικό-προωθητική ενέργεια, επονομαζόμενη ως BlackFriday.

Σύμφωνα με αυτή, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου -που παραδοσιακά για πολλές χώρες  σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων-πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να συμμετάσχει στο BlackFriday της Παρασκευής 27/11/2020 μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, προτείνει το BlackFriday να διοργανωθεί την πρώτη Παρασκευή μετά τη λήξη του lockdown. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μέρα γιορτής και χαράς για το καταναλωτικό κοινό, με πολύ μεγάλες μειώσεις τιμών, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επαναλειτουργία της αγοράς στη φυσική της μορφή.

Μέχρι τότε, το Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μεταφέρει τις ευχές του σε όλους τους συναδέλφους και τους καταναλωτές για υγεία και καλή δύναμη.