Skip to main content

Τι προτείνει το ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης για τον σταθμό Βενιζέλου

Το ΚΙΝΑΛ προτείνει τη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής υψηλού κύρους, η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα προτείνει τη βέλτιστη λύση.

Σύσκεψη για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης και ειδικότερα για τον σταθμό Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί κυρίως ως προς τον σταθμό Βενιζέλου εκφράζοντας φόβους ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να προκαλέσει νέες πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

Έπειτα από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε, το ΚΙΝΑΛ κατέληξε στην πρόταση την οποία πρόκειται να δημοσιοποιήσει αύριο και η οποία προβλέπει τη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής υψηλού κύρους η οποία να εξετάσει όλα τα δεδομένα γύρω από τον σταθμό Βενιζέλου και θα προτείνει τη βέλτιστη λύση.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή την οποία ανέπτυξε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, την επιτροπή οφείλει να συγκροτήσει το υπουργείο Πολιτισμού στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και επιστήμονες από το εξωτερικό και η οποία επιτροπή θα κληθεί να ολοκληρώσει το έργο της και να παρουσιάσει την τελική της πρόταση εντός διμήνου.

Το ΚΙΝΑΛ θα επιμείνει ότι μόνο μέσα από αυτή τη λύση μπορεί να επιτευχθεί αφενός μεν η καλύτερη λύση για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό αλλά και για τη Θεσσαλονίκη και αφετέρου να υπάρξει αναγκαία συναίνεση γύρω από τη λύση που θα προταθεί προκειμένου να μην υπάρξουν νέες αντιπαλότητες και ενδεχόμενες δικαστικές προσφυγές οι οποίες θα προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Επιπλέον το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες και στη συνέχεια και τα έργα για την επέκταση του μετρό προς δυτικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκος Κυριάκος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στο ΤΕΕ Μιχάλης Παπαστεργίου και ο συντονιστής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη Νίκος Κριθαρίδης.