Skip to main content

Παραίτηση Βένζελ από το Δ.Σ. του λιμανιού της Θεσσαλονίκης - Τι σημαίνει

Ήταν εκπρόσωπος της γαλλικής Terminal Link, που κατέχει το 33% των μετοχών της κοινοπραξίας που ελέγχει την ΟΛΘ ΑΕ, δηλαδή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Παραιτήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος –και μη εκτελεστικό μέλος- του Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ Μπόρις Βένζελ. Ήταν εκπρόσωπος της γαλλικής Terminal Link, που κατέχει το 33% των μετοχών της κοινοπραξίας που ελέγχει την ΟΛΘ ΑΕ, δηλαδή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επισήμως η παραίτηση, που ήδη έγινε αποδεκτή στο σημερινό ΔΣ της εταιρείας, οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πηγές στη διοίκηση της ΟΛΘ η αποχώρηση είναι πράγματι για προσωπική επιλογή του κ. Βένζελ και γι’ αυτό ήδη από τη Θεσσαλονίκη έχουν ζητήσει από την Terminal Link να προτείνει τον αντικαταστάτη του. Άλλωστε με βάση το καταστατικό δεν υπάρχει βιασύνη, αφού η ΟΛΘ ΑΕ μπορεί να λειτουργεί κανονικά ακόμη και με ένα λιγότερο μέλος στο ΔΣ.

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα –ιδιαίτερα τον πρώτο 1,5 χρόνο του ιδιωτικού μάνατζμεντ της ΟΛΘ ΑΕ- είχε διαρρεύσει ότι οι Γάλλοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που λειτουργούσε η εταιρεία, κάτι που είχε γίνει αντικείμενο τριβών και διενέξεων ακόμη και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του ΔΣ.

Υπήρξαν, μάλιστα, φήμες ότι η terminal Link αναζητούσε τρόπο να αποχωρήσει, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Αντίθετα, οι πληροφορίες επιμένουν, ότι τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις ανάμεσα στους μετόχους έχουν βελτιωθεί. Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια, ακόμη κι αν αφορά απλώς την αντικατάσταση ενός προσώπου, αναμένεται με ενδιαφέρον.