Skip to main content

Τι θα ζητήσει ο Μπουτάρης από τους «οπλαρχηγούς» στη ΔΕΘ

Τα αιτήματα που θα διατυπώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Τρία αιτήματα θα καταθέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στους «οπλαρχηγούς», όπως χαρακτήρισε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που θα επισκεφθούν την πόλη, εν όψει της 82ης ΔΕΘ.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι θα ζητήσει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του παραλιακού μετώπου στον δήμο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος από τον Λευκό Πύργο, έως το Μακεδονία Παλλάς – άγαλμα Καραμανλή, από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Όρμο Κελαρίου και από την οδό Μ. Κάλλας έως την εκκλησία Μεθοδίου και Κυρίλου δεν ανήκουν στον δήμο. «Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να έρθουν στον δήμο αυτά τα κομμάτια», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης θα αναφερθεί και στον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, κάνοντας αναφορά στο περιστατικό με το φυτοπλαγκτόν, από το οποίο εκτίμησε ότι δεν θα απαλλαγεί η πόλη εύκολα. 

Εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται για τον καθαρισμό είτε διαδημοτική συνεργασία, είτε η Περιφέρεια, είτε το ΥΜΑΘ είτε ο... Άρης Βελουχιώτης, όπως ανφέρε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο θέλοντας να δείξει ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού. «Δεν γίνεται να περιμένουμε τον κάθε χορηγό να καθαρίσει τον κόλπο. Για την άποψη μου η αρμοδιότητα πρέπει να ανήκει στην Περιφέρεια, το ΥΜΑΘ είναι σαν γραμματόσημο», τόνισε

Τέλος, ζήτησε να ξεκαθαριστεί το θέμα της ανατολικής πύλης, με το Αλλατίνη, την οδό Ψελλού και τον τερματικό σταθμό του Μετρό. «Πρέπει να τακτοποιηθεί ρυμοτομικά. Το μετρό θα ξεκινήσει και θα πηγαίνουν τα αυτοκίνητα στα χωράφια», σημείωσε.

Ο κ. Μπουτάρης κατά την παρέμβασή του επανέλαβε τη θέση του να δημοσιοποιηθεί το master plan για την Έκθεση, για την οποία σημείωσε ότι φέτος αποκτά χαρακτήρα, όπως παλαιότερα.

«Μπήκαμε στην εβδομάδα της ΔΕΘ. Κάθε χρόνο η φασαρία που γίνεται, κλείνει η μισή Θεσσαλονίκη, έρχεται η αστυνομία, φεύγουν οι Θεσσαλονικείς από εδώ. Εμείς φωνάζουμε, τσιρίζουμε όμως το ίδιο είναι. Αυτό που παρατηρείται φέτος σε σχέση με πέρσι είναι ότι η έκθεση αποκτά χαρακτήρα όπως ήταν παλαιότερα και αυτό είναι καθοδηγητικό τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Μια προοπτική της έκθεσης είναι να γίνει μια νέα καινούργια μοντέρνα εμποροπανήγυρις», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην παρουσία δύο ανθρώπων στην ΔΕΘ, του Τάσου Τζήκα και του Κυριάκου Ποζρικίδη που «έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ανεβάσουν την έκθεση ένα επίπεδο πιο πάνω».

Όπως σημείωσε, «είναι η ώρα να βγάλει η έκθεση το master plan σε δημόσια διαβούλευση και δεν μπορείς να το κάνεις εάν δεν έχεις ξεκαθαρίσει ποια είναι η ταυτότητα της».