Skip to main content

Τέμπη: Τι ζήτησαν Αγοραστός και δήμαρχοι από Σπίρτζη για τα διόδια

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα της αυτοδιοίκησης αφού πρώτα κατατεθεί σχετική πρόταση και από τους δήμους και από τον παραχωρησιούχο

Αίτημα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, και στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και οι δήμαρχοι Λάρισας, Τεμπών και Αγιάς, ζητώντας να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής από την επιβολή διπλών διοδίων.

Με την ολοκλήρωση της σήραγγας των Τεμπών στην ΠΑΘΕ θα ξαναλειτουργήσει σταθμός διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, ενώ θα είναι σε λειτουργία και ο σταθμός διοδίων στο Μακρυχώρι. που βρίσκεται πριν την είσοδο στη σήραγγα.

Το αποτέλεσμα της λειτουργίας διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών θα είναι όσοι οδηγοί βγαίνουν από την ΠΑΘΕ και μπαίνουν στην παλιά Εθνική Οδό για να κατευθυνθούν στα παράλια του νομού Λάρισας να πληρώνουν διπλά διόδια.

Να σημειωθεί ότι το κόστος των διοδίων στο Μακρυχώρι είναι στο 1,40 ευρώ και θα αυξηθεί στα 2 ευρώ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα της αυτοδιοίκησης αφού πρώτα κατατεθεί σχετική πρόταση και από τους δήμους και από τον παραχωρησιούχο.

Υπολογίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες στα παράλια του νομού Λάρισας κινούνται περί τις 30.000 οχήματα.