Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη Χατζηδάκη με συζύγους θανόντων για τις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας

Ο υπουργός Εργασίας συζήτησε με εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων λόγω θανάτου.

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων λόγω θανάτου, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.ΙΑ.

Ο Κ. Χατζηδάκης ανέλυσε την ευρύτερη δέσμη μέτρων που έχει εξαγγείλει και υλοποιεί το υπουργείο για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων, τονίζοντας ότι αυτά αποτελούν τη βασική προτεραιότητα στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός αναφέρθηκε στη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και στις άλλες πρωτοβουλίες, όπως την εκπόνηση ειδικού σχεδίου δράσης για τα ταμεία όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και καθυστερήσεις (ΝΑΤ, ΤΣΑΥ, κλπ) και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που συνδέονται με τις παράλληλες και διαδοχικές συντάξεις.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι πληρωμές για τα αναδρομικά των κληρονόμων και ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις έως τον Απρίλιο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον e-ΕΦΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι λαμβάνονται υπόψη οι δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και, γι' αυτό θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μην αποκλειστεί κανένας δικαιούχος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πέραν του κ. Χατζηδάκη, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου και η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παυλίνα Καρασιώτου. Από το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. συμμετείχαν η πρόεδρος του ΔΣ Λαμπρινή Σαμαρά-Κύρκου και το μέλος Έφη Γκόνα-Καρακάση.