Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη Ευθυμίου με τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συζήτησαν για την κατάσταση που διαμορφώνεται με το δεύτερο lockdown.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μασούτη, πραγματοποίησε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, στο πλαίσιο των επαφών της από την αρχή της πανδημίας με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Η βουλευτής πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ για τη δυσχερή κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ - εν μέσω του δεύτερου lockdown, διότι, όπως επισημαίνεται σχετικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστότητας και συνακόλουθα την αδυναμία κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.  

Παράλληλα, ο κ. Μασούτης ανέφερε τις προτάσεις του ΕΒΕΘ για την υποστήριξη της αγοράς και της οικονομίας γενικότερα, όπως καταγράφηκαν από τα μέλη του ΕΒΕΘ μέσω ειδικής πλατφόρμας, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων που θα εστιάζουν σε συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο.



Η Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στις επαφές που πραγματοποίησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νικόλαο Παπαθανάση, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της, καθώς και για τις προτάσεις που κατέθεσε η ίδια για την ενίσχυση των επαγγελματιών και την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς.

Όπως επισήμανε η βουλευτής, τόσο ο κ. Σκυλακάκης, όσο και ο κ. Παπαθανάσης τη διαβεβαίωσαν ότι τελούν σε ολοκληρωμένη εικόνα της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων, της αγοράς και των νοικοκυριών, καθώς και ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων είναι δυναμική λαμβάνοντας κάθε φορά μέτρα στήριξης δεδομένου του δημοσιονομικού χώρου που καταλείπεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, έχει μεταβληθεί υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η αναλογία των δανειακών ποσών που δίνονται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

«Τόσο ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, όσο και στο παρελθόν στέκομαι διαχρονικά στα προβλήματα των συμπολιτών μου και της κοινωνίας με προτάσεις και παρεμβάσεις. Έτσι και στην περίοδο της πανδημίας, που αυτό γίνεται πιο επιτακτικό, συνεχίζω τις δράσεις που έχω αναπτύξει από την αρχή της, βρισκόμενη σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας και καταθέτοντας τις δικές μου προτάσεις σε κυβερνητικά στελέχη για θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 
Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για τα ευαλλοίωτα και μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα, η οποία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μασούτης ενημέρωσε τη βουλευτή για τα ερωτήματα που δημιουργούνται αναφορικά με την εφαρμογή της συγκεκριμένης Οδηγίας και που αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που δεν αποσαφηνίζεται που ανήκουν, ζητήματα προσαρμογής των προμηθευτών στις προθεσμίες εκκαθάρισης και την επιβολή προστίμου μέχρι 3% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Από την πλευρά της, η Άννα Ευθυμίου επισήμανε ότι, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της δυνατοτήτων, προτίθεται να μεταβιβάσει τα ερωτήματα του ΕΒΕΘ στους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να γίνει πιο απρόσκοπτη η ενσωμάτωση και εφαρμογή της Οδηγίας στη χώρα μας.