Skip to main content

Timelapse video: Η κίνηση σε Αριστοτέλους-Νέα Παραλία παραμονές Χριστουγέννων

Δείτε πώς ήταν η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την προπαραμονή και την παραμονή των Χριστουγέννων - Οι ώρες... αιχμής και η ερήμωση λόγω lockdown

Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο από κεντρικότατα σημεία της Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνουν την κίνηση του κόσμου την προπαραμονή και την παραμονή των Χριστουγέννων και εν μέσω lockdown, επιμελήθηκε ο χρήστης του YouTube και κινηματογραφιστής, George Sal.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, όπου υπάρχουν λήψεις από τη στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους και τη Νέα Παραλία -από το ύψος του Μακεδονία Παλλάς-, και τις δύο ημέρες η κίνηση κατά τις πρωινές ώρες είναι απειροελάχιστη ενώ όσο περνά η ώρα αυτή αυξάνεται σταδιακά και κορυφώνεται τις απογευματινές ώρες. Αντιστοίχως, όπως είναι λογικό, τα δύο σημεία ερημώνουν και εν τέλει αδειάζουν λίγο πριν την απαγόρευση.

Εκατοντάδες διακρίνονται να έχουν σπεύσει στην πλατεία Αριστοτέλους, ιδίως την παραμονή, για να παρατηρήσουν τον χριστουγεννιατικό στολισμό, ενώ η κίνηση είναι σαφώς πιο αραιή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση για... γυμναστική λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν.

Δείτε το βίντεο: