Skip to main content

Την ακτογραμμή στην περιοχή της Μαρίνας θα καθαρίσει ο δήμος Καλαμαριάς

Ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την «I sea» θα προχωρήσουν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό της ακτογραμμής στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας

«Green City-Dream City είναι το σύνθημα και η ιδέα που προωθεί ο δήμος Καλαμαριάς, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ξεχωριστό θα είναι το στίγμα που θα αφήσει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση για το περιβάλλον ο δήμος Καλαμαριάς.

Μέσω του προγράμματος «δράσεις οικολογικής συνείδησης & προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού» δίνει έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενεργοποίησή τους. Για  τον λόγο αυτό δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορούν να εγγράφονται στο σύστημα και να στέλνουν αναφορές ή να καταθέτουν αιτήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και να βλέπουν την πορεία τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται για τις τρέχουσες εθελοντικές δράσεις ή να προτείνουν δικές τους.

«Δίνουμε τα εργαλεία, για  να εργαστούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε μία πράσινη πόλη. Δεν είναι εύκολο, όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον τόπο μας, μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «I sea» κλείνουν ραντεβού στις 9:30 το πρωί, για να προχωρήσουν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό της ακτογραμμής, στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας.

Την ίδια μέρα στις 18:00 με 20:00 το απόγευμα, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσια Υγείας, μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, καλούν μικρούς και μεγάλους, στην Πλαζ Αρετσούς, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που αφορούν στο περιβάλλον και περιλαμβάνουν παιχνίδια και κατασκευές.

Η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Δράσεις οικολογικής συνείδησης & προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού» και με σύνθημα το «Μαθαίνω να προστατεύω το περιβάλλον παίζοντας», διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις την Πέμπτη 3/6/2021 και την Παρασκευή 4/6/2021 με τους μαθητές Δημοτικών σχολείων στο αθλητικό κέντρο «Αριστοτέλης», στην πλαζ της Αρετσούς, στην πλατεία Σκρα, και στο Πάρκο Πασσαλίδη.