Skip to main content

Καμπανάκι Πατουλίδου: Να τηρούνται οι αποστάσεις στις λαϊκές

Τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων στις λαϊκές αγορές προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού υπενθυμίζει η Πατουλίδου.

Μετά από υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των υπαίθριων αγορών, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κάνει έκκληση σε ιδιοκτήτες, πωλητές και πελάτες των λαϊκών αγορών να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για το χρονικό διάστημα από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών σε όλη την Επικράτεια, ως ακολούθως.

  • Σε κάθε υπαίθρια αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.
  • Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες αγορές δεν εφαρμόζεται το ανωτέρο εδάφιο.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις υπαίθριες αγορές ευθύνης τους
  • Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια Ελεγκτικά όργανα.

Ό η κ. Πατουλίδου παροτρύνει ιδιοκτήτες και εργαζόμενους να τηρήσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αποφυγή επιπτώσεων που δεν θα ήταν προς όφελος κανενός.