Skip to main content

Την επόμενη εβδομάδα τα κουπόνια ενίσχυσης για τους οικονομικά ασθενείς από την ΠΚΜ

Τα κουπόνια ενίσχυσης θα δοθούν σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε τρίτεκνους και πολύτεκνους που είναι άνεργοι - 645 συνολικά οι δικαιούχοι.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση των κουπονιών ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δικαιούχοι θα είναι συνολικά 645 οικογένειες και το ύψος της ενίσχυσης θα είναι συνολικά 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που συγκεντρώνονται στο ταμείο λαϊκών αγορών, μέσω του ημερήσιου τέλους, που καταβάλουν οι πωλητές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως διαχειριστής του ταμείου, εκδίδει τα κουπόνια και με την μορφή ανταποδοτικότητας επιστρέφουν στους εργαζόμενους των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί η ενίσχυση θα δοθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε τρίτεκνους και πολύτεκνους που είναι άνεργοι. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε ένα ευρώ και κάθε οικογένεια θα λάβει από 300 ευρώ μέχρι 500 ευρώ.

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» επισημαίνουν προς τους συναδέλφους πωλητές να εξυπηρετούν άμεσα τους δικαιούχους των κουπονιών.

Επίσης ευχαριστούν την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου για την άριστη συνεργασία της.

Ωστόσο κάνουν και δημόσια έκκληση τόσο προς την ίδια, όσο και προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να πιέσουν την κεντρική διοίκηση, ώστε να αλλάξει ο τύπος με τον οποίο ορίζεται το ανώτατο χρηματικό ποσό για κάθε περιφέρεια.

«Ήδη οι πολίτες έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι και αναμένεται να ακολουθήσει ένας ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας. Θεωρούμε λοιπόν, πως θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αυξηθούν και οι δικαιούχοι», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.