Skip to main content

Με τους εργαζόμενους της Καθαριότητας συναντήθηκε η Νοτοπούλου

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις συνθήκες εργασίας τους

Την Εποπτεία Καθαριότητας στην Γ' Δημοτική Κοινότητα επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και ενημερώθηκε «για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν κυρίως στην έλλειψη προσωπικού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η συγκεκριμένη υπηρεσία καθαριότητας είναι υποστελεχωμένη ενώ μια σειρά προβλημάτων όπως η έλλειψη επαρκών μέτρων ατομικής προστασίας δυσχεραίνει την εργασία τους. Ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους για την υγεία τους», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει «τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και επανέλαβε την στήριξή της για την προάσπιση των δημοτικών υπηρεσιών».

Στην ίδια ανακοίνωση «συζητήθηκε ακόμη ο κίνδυνος της παραχώρησης του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική για τους πολίτες, ακόμα χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες με πολύ υψηλότερο κόστος για τον πολίτη, ταυτόχρονα με τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας».