Skip to main content

Την ίδρυση φορέα για διαβαλκανική συνεργασία εξήγγειλε η Νοτοπούλου

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που, όπως είπε η υφυπουργός, θα λάβει σάρκα και οστά με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και το ΥΜΑΘ.

Την ίδρυση και λειτουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού φορέα που θα συντονίζει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες διαβαλκανικού χαρακτήρα προανήγγειλε από το βήμα του Summit, η υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που, όπως είπε η υφυπουργός, θα λάβει σάρκα και οστά με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και το ΥΜΑΘ.

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει το ΥΜΑΘ, η ίδια σημείωσε πως το υπουργείο λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας ενώ λειτουργεί η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων που υποδέχεται, αξιολογεί και εγκρίνει για χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως πρόκειται για μια έντιμη συμφωνία που είναι αποτέλεσμα γενναίων διπλωματικών πρωτοβουλιών και αφήνει πίσω σκιές του παρελθόντος και ανοίγει νέους δρόμους ειρηνικής συνεργασίας και συνύπαρξης.

«Αναρωτιέμαι ποια στρατηγική θα εισηγηθούν πολιτικές δυνάμεις που για δεκαετίες καταδίκασαν τη Θεσσαλονίκη στον πνιγηρό ρόλο της περίκλειστης συμπρωτεύουσας και τη Βόρεια Ελλάδα σε παρακμή. Και που ακόμα και σήμερα όχι απλά αντιτίθενται αλλά υπονομεύουν συστηματικά και την ανάπτυξη της χώρας αλλά κυρίως την επίτευξη ιστορικών συμφωνιών που αυτονόητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των Βαλκανίων που κατά τα άλλα επικαλούνται», υπογράμμισε.