Skip to main content

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων 12-15 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου, μετά από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

Θετική γνωμοδότηση για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων 12-15 ετών έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου και το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet. Θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως η Επιτροπή γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών για την προστασία της παιδικής ηλικίας, την απρόσκοπτη διαδικασία της εκπαίδευσης στα σχολεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, η Επιτροπή τονίζει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν από τις σπάνιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Διαβάστε ακόμα - Τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα - Στο 5% στους 15-17 ετών

Όπως τόνισε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται στη χώρα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε ανήλικα παιδιά και εφήβους, ενώ τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό. Ανέφερε ακόμα πως τα παιδιά είναι πηγή διασποράς τόσο στο οικογενειακό τους περιβάλλον όσο και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, πράγμα που επηρεάζει και τη δια ζώσης εκπαίδευτική διαδικασία.

Επισήμανε παράλληλα πως συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μετάλλαξεις και κατά συνέπεια σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Ακόμα, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna (Spikevax) έχουν λάβει έγκριση από τον EMA για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και είναι ασφαλή και ανοσογόνα.