Skip to main content

Την παραίτηση του Γιώργου Πατούλη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για «λογοκλοπή» - Τι απαντά ο ίδιος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση που περιφερειάρχη Αττικής για «λογοκλοπή» μετά από σχετικό δημοσίευμα της Αυγής - Τι απαντά ο ίδιος.

Την παραίτηση του Γιώργου Πατούλη, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής που υποστηρίζει ότι ο περιφερειάχης Αττικής έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο με λογοκλοπή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ότι «σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν».

Τι απαντά ο Γιώργος Πατούλης

Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη προκάλεσε το δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής σχετικά με το διδακτορικό που κατέθεσε το 2019.

Στην απάντησή του, ο κ. Πατούλης διαψεύδει τα περί λογοκλοπής και δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της εφημερίδας, την οποία κατηγορεί για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο».

Η πλήρης απάντηση του περιφερειάρχη Αττικής είναι η εξής:

«Δεν ανακόπτεται ο ηθικός και εκδοτικός κατήφορος της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, με ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Το ψέμα δεν πουλάει φύλλα.

Το σημερινό άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ της Κυριακής, καθώς και το ανώνυμο δημοσίευμα ενός, δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν την διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, «προϊόν λογοκλοπής», χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και «έωλα σοφίσματα», αποδεικνύει τον ηθικό και πολιτικό κατήφορο της εκδοτικής ομάδας που απέμεινε, σε αυτή την κάποτε ιστορική εφημερίδα.

Μια ομάδα επώνυμων κι ανώνυμων συντακτών, έχουν μετατρέψει τους τελευταίους μήνες την ΑΥΓΗ από εφημερίδα, σε "λασποκουβά" μιας αρρωστημένης αριστεράς, που δεν εκφράζει και με κανέναν τρόπο, τη μεγάλη πλειονότητα των υπεύθυνων πολιτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στην «Αριστερά του Ήθους και των Αγώνων», οδηγώντας την, με τον τρόπο αυτό, σε εκδοτικό «θάνατο».

Πριν λίγες ημέρες, ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός, που με άρθρο «παραλήρημα» από τις στήλες της ίδιας εφημερίδας, εξύβριζε με σκαιό κι απαράδεκτο τρόπο τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με το γνωστό αρκτικόλεξο GFY.

Σήμερα, στην ίδια αυτή εφημερίδα, αναλαμβάνει "το ίδιο έργο", «copy - paste», ένας άλλος, ανώνυμος αυτή τη φορά συντάκτης (του οποίου φυσικά γνωρίζουμε καλά το ονοματεπώνυμο), ο οποίος, υπογράφοντας ως δήθεν Ειδικός Συνεργάτης, με κατηγορεί για λογοκλοπή όσον αφορά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου. Κι όχι μόνον με κατηγορεί, αλλά αγνοώντας και το περιεχόμενο της τεκμηριωμένης ενημέρωσης που του παρείχα και που φιλοξενείται στο ίδιο δημοσίευμα, "με κρίνει ένοχο και με καταδικάζει", ζητώντας την άμεση παραίτησή μου.

Ο «ειδικός» αυτός συνεργάτης, αλλά και οι αρμόδιοι της εφημερίδας ΑΥΓΗ, ασφαλώς και αντιλαμβάνονται ότι, τα μέρη της διατριβής που καθορίζουν την αξία, τη σημασία και την επιστημονική αξία της διατριβής και πάνω στο οποίο κρίνεται είναι το ειδικό, ερευνητικό μέρος της μελέτης, τα αποτελέσματα και η συζήτηση και αυτά απαιτούνται να είναι πρωτότυπα.

Τα μέρη αυτά της συγκεκριμένης διατριβής είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχει κανενός είδους επικάλυψη!!!

Στο πολιτικά "άρρωστο" διευθυντήριο της ΑΥΓΗΣ και στον ανώνυμο, θρασύδειλο και κρυπτόμενο συκοφάντη συντάκτη της, απαντώ επώνυμα και θαρραλέα. Όπως έχω κάνει σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής μου διαδρομής.

Όλες τις μάχες μου, ως γιατρός, δήμαρχος και Περιφερειάρχης, τις έδωσα επώνυμα και τις κέρδισα όλες, έχοντας τη στήριξη κάθε φορά της οικογένειάς μου, των φίλων και των συναδέλφων μου, καθώς και της πλειοψηφίας των πολιτών.

Στους πολίτες λογοδοτώ κι όχι στην ΑΥΓΗ.

Μόνον οι πολίτες μπορούν "να με παραιτήσουν". Με εκλογές. Κι όχι το διευθυντήριο της ΑΥΓΗΣ, ούτε οι κομματικοί τους προστάτες, που τους συναγωνίζονται στο θράσος και στο ψέμα.

Δεν θα τους ακολουθήσω στην ηθική και πολιτική τους κατρακύλα. Αλίμονο για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα μας, αν εκλεγμένες από το λαό Διοικήσεις ανατρέπονταν από στημένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα φυλλάδων με μερικές δεκάδες αναγνώστες.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του ονόματος μου και της επιστημονικής μου υπόστασης, σχετικά με τους συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς περί δήθεν λογοκλοπής, αυτή θα γίνει από πλευράς μου, ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο.

Τη Δικαιοσύνη τη φοβούνται οι ψεύτες και οι συκοφάντες και όχι εκείνοι που ασκούν το λειτούργημά τους, με ευθύνη και συνέπεια».