Skip to main content

Αύριο η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Η υποψήφια Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εξασφαλίσει πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες, κατά το Σύνταγμα, 200 ψήφους

Αύριο στις 10:30 το πρωί, διεξάγεται στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εκτιμούμε -με βάση τις επίσημες τοποθετήσεις των κομμάτων- ότι η υποψήφια κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που πρότεινε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξασφαλίσει πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες -κατά το Σύνταγμα- 200 ψήφους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Έτσι, η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας με ευρύτατη αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία», συμπλήρωσε.

«Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, μιας άξιας Ελληνίδας στην κορυφαία πολιτειακή θέση, συνιστά μια υπέρβαση για την Πατρίδα μας. Όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα, θα λειτουργεί ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος και θα ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους. Είναι μια επιλογή ενωτική και αξιοκρατική. Ταυτόχρονα είναι μια επιλογή από το μέλλον που συμβολίζει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η χώρα. Και τι καλύτερο από μια γυναίκα να συμβολίσει την εθνική αναγέννηση της Πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Πέτσας.