Skip to main content

Την Τετάρτη η σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου για τα έργα του Μετρό

Ο ΕΣΘ μεταθέτει την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 26 Αυγούστου σύσκεψη, καθώς συμπίπτει με την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 26 Αυγούστου σύσκεψη σχετικά με τα έργα του Μετρό μεταθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καθώς συμπίπτει η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή, είχε καλέσει την κυβέρνηση «όπως συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού».

«Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το  οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση και επισήμανε: «Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και βεβαίως της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό».