Skip to main content

Αυτές είναι οι νέες διοικήσεις σε πέντε εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΕΝ

Ανακοινώθηκαν από τον Κωστή Χατζηδάκη οι νέες διοικήσεις σε πέντε εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΕΝ. Στο Πράσινο Ταμείο ο «Θεσσαλονικιός» Χρ. Βλαχοκώστας

Τις διοικήσεις πέντε εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε και επισήμως ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για τις διοικήσεις του Πράσινου Ταμείου, του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης, της Κτηματολόγιο ΑΕ, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Στο Πράσινο Ταμείο πρόεδρος ορίστηκε ο δικηγόρος από τα Φιλιατρά, Στάθης Σταθόπουλος, που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ (2004-2007), Μεταφορών και Επικοινωνιών (2007-2009), Ανάπτυξης (2009 και 2013-2014) και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2012-2013). Είναι από τα ενεργά στελέχη της ΝΔ, καθώς έχει οριστεί αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σταθόπουλος θεωρείται από τους σταθερούς και στενούς συνεργάτες του κ. Χατζηδάκη, αφού την περίοδο 2007 – 2015 ήταν διευθυντής του βουλευτικού γραφείου του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Σταθόπουλος το 2012 ήταν με απόφαση Χατζηδάκη συντονιστής της ομάδας εργασίας για την απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ) και προετοίμασε το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2014. Επίσης, έχει διατελέσει συνεργάτης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (2015) και Αν. Γραμματέας Οργανωτικού, αρμόδιος για την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος (2017-Ιανουάριος 2018). Έχει περάσει επίσης από την Αττικό Μετρό (2007-2009), τη ΔΕΗ/ΔΕΣΜΗΕ (2009) και τα ΕΛΤΑ (2013-2015). Στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου ορίστηκε ο μηχανικός χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης, Ιωάννης Ευμολπίδης, ενώ μέλη ορίστηκαν ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Θεοδωράκης, ο μηχανολόγος μηχανικός, Χρίστος Βλαχοκώστας, ο πολεοδόμος μηχανικός, Αναστάσιος Δράκος, ο δασολόγος, Ιωάννης Μητσόπουλος και η αρχιτέκτονας μηχανικός και εκπρόσωπος του ΤΕΕ, Κατερίνα Τούτουζα.

Ο Χρίστος Βλαχοκώστας έλκει την καταγωγή του από τα Γρεβενά και είναι από τα γνωστά «γαλάζια» στελέχη στη Μακεδονία, καθώς δραστηριοποιείται στα κομματικά δρώμενα και στη Θεσσαλονίκη (έχει... πολιτογραφηθεί Θεσσαλονικιός), ενώ αν και ήταν από τα φαβορί για να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Γρεβενά στις τελευταίες εκλογές, εντούτοις έμεινε εκτός. Είναι αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ.

Στον Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης – ΔΑΠΕΕΠ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Γιάννης Γιαρέντης. Είναι χημικός πετρελαίων, στέλεχος ενεργειακών επιχειρήσεων και διατέλεσε στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος στον ΑΔΜΗΕ. Ενεργό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, που ήταν και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στην Κτηματολόγιο ΑΕ ορίστηκε πρόεδρος ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Σταθάκης.

Στο Κέντρο Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας – ΚΑΠΕ πρόεδρος αναλαμβάνει ο μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργός ΕΜΠ διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, Σπύρος Οικονόμου, ο οποίος είναι ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ταμείο της Ενέργειας σε καινοτομικά έργα Fast Track to Innovation(FTI).

Στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ πρόεδρος αναλαμβάνει ο γεωπόνος στο ΕΚΠΑ, μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ, τέως πρόεδρος ΕΣΔΚΝΑ, πρώην δήμαρχος Κιφησιάς και πρόεδρος του δ.σ. ΠΕΤΑ ΑΕ, Νίκος Χιωτάκης. Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο οικονομολόγος του ΕΚΠΑ, εκδότης και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σιδέρης.

Πρόεδρος: Νίκος Χιωτάκης. Γεωπόνος με μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, τ. αιρετός Πρόεδρος ΕΣΔΚΝΑ, τ. δήμαρχος Κηφισιάς, πρόεδρος ΔΣ ΠΕΤΑ Α.Ε.

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Σιδέρης. Οικονομολόγος ΕΚΠΑ, μεταπτυχιακό στο LSE, εκδότης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αγίας Παρασκευής.