Skip to main content

Τις επόμενες μέρες η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας-Τι γίνεται με την παράταση

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού, ήδη το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης στην καταβολή.

Εντός των επομένων ημερών -ενδεχομένως και αύριο- αναμένεται η ανάρτηση στο taxisnet των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021.

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού, ήδη το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης στην καταβολή τους πέραν των τελών Δεκεμβρίου του 2020 και αρχές Ιανουαρίου του 2021.

Οι οδηγοί θα μπορούν να τα εκτυπώσουν είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα taxis, είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Τα ποσά δεν αναμένεται να μεταβληθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά και κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ, ενώ καθορίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα έως 20 ετών πληρώνουν τέλη με βάση τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις: Η πρώτη αφορά αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα ως το 2000, η δεύτερη με ταξινόμηση από το 2001 έως και το 2005 και η τρίτη αφορά τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006 και έως 31/10/2010.

Για τα αυτοκίνητα έως 10 ετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί μετά το τέλος του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται από τους ρύπους δηλαδή τα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα ανά χιλιόμετρο.

Το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής –η οποία κανονικά εκπνέει στο τέλος του χρόνου- παραμένει ανοικτό, αν και δεν αναμένεται άμεσα κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε χθεσινές του δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας αποτελεί μια προοπτική που μελετάται από την κυβέρνηση.