Skip to main content

Τις επόμενες μέρες στην εφαρμογή e-καταναλωτής τα τιμολόγια ρεύματος

Σύμφωνα με τον γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή θα υπάρχει δυνατότητα αναλυτικής σύγκρισης των τιμολογίων που προσφέρονται από τους παρόχους.

Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα επεκταθεί η εφαρμογή e-Καταναλωτής στον τομέα της ενέργειας με τη συμπερίληψη των τιμολογίων ρεύματος όλων των παρόχων.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στη διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, με θέμα: «Ελεύθερος και Αθέμιτος Ανταγωνισμός και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Όπως είπε, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα αναλυτικής σύγκρισης των τιμολογίων που προσφέρονται από τους διάφορους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η αποστολή δεδομένων τιμών για βασικά καταναλωτικά αγαθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής από τα σούπερ μάρκετ. Υπόχρεοι θα είναι οι εταιρείες με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι εταιρείες αυτές έχουν το 90% της αγοράς.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα θεσπιστούν κανόνες για τις εταιρείας ελεύθερης παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών. Όπως εξήγησε, ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα τα Βαλκάνια, που έχουν αποδειχθεί αφερέγγυες, δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά μας, και δίνεται λάθος μήνυμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα μας.