Skip to main content

Το 80% της Data Communication εξαγόρασε η Epsilon Net

Μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών η Epsilon Net επιδιώκει την διεύρυνση του πελατολογίου της και την εξασφάλιση πιο σύγχρονων τεχνολογιών

H Epsilon Net ανακοινώνει την εξαγορά του 80% της Data Communication, (DATA COMMUNICATION ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε λογιστικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Epsilon Net εκ του συνόλου των 3.750.000 μετοχών της Data Communication αποκτά, 1.500.000 μετοχές που ανήκουν στον ιδρυτή κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη και 1.500.000 μετοχές που ανήκουν στη κα Ζωή Δουζένη, που αντιστοιχούν στο 80% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Data Communication. Το συνολικό τίμημα της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των 6.300.000 ευρώ.

Η DATA COMMUNICATION ιδρύθηκε το 1987 και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και στρατηγικός συνεργάτης της Microsoft. Διαθέτει δύο τομείς δραστηριότητας:

  • Ανάπτυξη ιδιοπαραγόμενου επιχειρησιακού λογισμικού Εμπορικής και Λογιστικής Διαχείρισης, καθώς και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας.
  • Δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων κάθετων αγορών και υλοποίηση έργων βασισμένων στις επιχειρηματικές εφαρμογές Microsoft Dynamics 365, MicrosoftPowerBI and SharePoint.

Η DATACOMMUNICATION Α.Ε. διαθέτει 6.000 και πλέον ενεργούς πελάτες , ενώ απασχολεί πάνω από 150 έμπειρα στελέχη στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα και στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκηςκαι περισσότερους από 100 πιστοποιημένους συνεργάτες πανελλαδικά.

Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2020 εκτιμώνται κύκλος εργασιών άνω των 6 εκατ. ευρώ και θετικό τελικό αποτέλεσμα.

Μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών η Epsilon Net επιδιώκει την διεύρυνση του πελατολογίου της όπως και την εξασφάλιση των πιο σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον μέσα από αυτή τη συνεργασία θα ενισχυθεί ιδιαίτερα η δυναμική του ομίλου σε λύσεις σύνδεσης με τη πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ, στην παροχή λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης μέσω Πιστοποιημένου Παρόχου και συνολικά η προσπάθεια στήριξης των Ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή. Η βαθιά γνώση και εμπειρίατων στελεχών των δύο εταιρειών αναμένεται να οδηγήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα θαδρομολογηθεί η απόλυτη συνδεσιμότητα (online διασύνδεση) των επιχειρήσεων με τα λογιστικά γραφεία τόσο από τις υπάρχουσες εφαρμογές που διαθέτουν οι δύο εταιρείες,όσο και από την εισαγωγή νέων λύσεων που θα δημιουργήσουν από κοινού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net κ. Ιωάννης Μίχος δήλωσε:

«Η στρατηγική μας αυτή κίνηση με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Data Communication αποτελεί ένα ακόμη βήμα υλοποίησηςτου επιχειρηματικού σχεδιασμού της Epsilon Net για στρατηγικές συνεργασίες με προοπτική και πολλαπλά οφέλη. Με την Data Communication μας συνδέει ένα κοινό όραμα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να οδηγήσουμε τις επιχειρήσεις στην νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DATA COMMUNICATION ΑΕ κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, που οδηγεί στη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελληνική αγορά πληροφορικής. Η Data Communication και η EPSILONNET AE ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν συνδυασμένα τις τεχνολογικά πρωτοπόρες εφαρμογές, τις υπηρεσίες και λύσεις τους καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων, αλλά και να συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων προϊόντων».