Skip to main content

Το Aegean Odyssey τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στη Θεσσαλονίκη

Φέτος όπως και το 2017 μικρός ήταν ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που έπιασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2018.

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο, για τη φετινή τουριστική σεζόν, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey», το οποίο έδωσε στο λιμάνι, την Τρίτη στις 7 το πρωί και αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα για το Άγιο Όρος.

Το «Aegean Odyssey», προερχόμενο από τον Βόλο, έμεινε για περίπου ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη με τους 320 επιβάτες κυρίως από Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και τα 163 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επέβαιναν τουρίστες κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.  

Και φέτος όπως και το 2017 μικρός ήταν ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που έπιασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνολικά από την αρχή της χρονιάς καταγράφηκαν πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο έδεσε στο λιμάνι το «Serenissima», με 82 τουρίστες, στην πλειονότητά τους από τη Μ. Βρετανία, καθώς και 53 άτομα πλήρωμα.

Τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο έδωσε το «Salamis Filoxenia», με συνολικά και στις δύο αφίξεις 942 επιβάτες. Αρχές Οκτωβρίου κατέπλευσε το «Panorama II» και αυτή την εβδομάδα το Aegean Odyssey.

Σημειώνεται ότι το 2017 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έπιασαν μόλις 4 κρουαζιερόπλοια, όταν το 2016 είχαν δέσει 23 κρουαζιερόπλοια.