Skip to main content

Τι λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ακύρωση των «Αιγυπτίων 2019»

Το κόστος που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι διοργανωτές αφορά στην τοποθέτηση εξέδρας, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης

Καμία ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης δεν προκύπτει αναφορικά με την ακύρωση του μουσικού φεστιβάλ «Αιγύπτια 2019», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τα όσα δημοσιοποίησαν διοργανωτές του Φεστιβάλ χθες το βράδυ.

Όπως τονίζει ο δήμος, «η διάθεση κοινόχρηστου δημοσίου χώρου ρυθμίζεται από κανονιστική απόφαση που έχει εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι κανόνες υπάρχουν για να ισχύουν έναντι όλων και η παρούσα διοίκηση σκοπεύει να τους τηρήσει».

Όσον αφορά το κόστος που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι διοργανωτές, σύμφωνα με τον δήμο, αφορά στην τοποθέτηση εξέδρας και προκύπτει αντικειμενικά από το μέγεθος αυτής.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την επιχειρηματικότητα, όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αντιμετωπίζει όλα τα αιτήματα με βάση τους σχετικούς νόμους και κανόνες. Καθήκον του Δήμου είναι να υπερασπίζεται το συμφέρον όλων των πολιτών και να διασφαλίζει το σεβασμό του δημοσίου χώρου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.