Skip to main content

Το ΑΠΘ γιορτάζει τα 90 του χρόνια «κατεβαίνοντας» στην πόλη

Το ΑΠΘ γίνεται 90 χρονών και το γιορτάζει με τη διοργάνωση του διημέρου «ΑΠΘ στην πόλη», στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γίνεται 90 χρονών και το γιορτάζει με τη διοργάνωση του διημέρου «ΑΠΘ στην πόλη», που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Μήτκα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Με το «ΑΠΘ στην πόλη», το πανεπιστήμιο «κατεβαίνει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει το έργο και τους ανθρώπους του. Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής PANDORA, η ομάδα AMANDA με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η Ομάδα ARISTURTLE με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ART-16, το ιστιοφόρο σκάφος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Χουρμουζιάδη, με τίτλο "Με οδηγό τον Ευρυπίδη", το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Γραμματικού «Μήδεια... κρείσσων των ἐμών βουλευμάτων». Μετά την προβολή της ταινίας θαπραγματοποιηθεί ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Κ. Τσαντσάνογλου, και από την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, Ελένη Παπάζογλου, με τίτλο «Νίκος Χουρμουζιάδης ένας φιλόλογος με ταλέντο»'. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Γραμματικό.