Skip to main content

Το αξέχαστο ελληνικό καλοκαίρι βγαίνει σε δημοπρασία

Αφίσες του ΕΟΤ που φιλοτέχνησαν ο Τσαρούχης, ο Τέτσης, ο Βασιλείου και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες, σε δημοπρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη

Μια ενδιαφέρουσα ενότητα από αφίσες που εκδόθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού, περιλαμβάνει η δημοπρασία Σπάνιων Βιβλίων, Χειρόγραφων, Εγγράφων και Χαρακτικών που θα γίνει Τετάρτη και Πέμπτη (8 και 9 Ιουνίου) σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι θέσεις για την αυτοπρόσωπη παρουσία έχουν κλείσει, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική δημοπρασία της VERGOS Auctions.

Γνωστοί και καταξιωμένοι ζωγράφοι όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιώργος Βακιρτζής (γνωστός και για τις κινηματογραφικές του γιγαντοαφίσες), ο Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, ο Γεώργιος Μόσχος, ανταποκρινόμενοι στις κατά καιρούς προσκλήσεις του ΕΟΤ, φιλοτέχνησαν αφίσες που ανέδειξαν με έναν αξιοθαύμαστο μέχρι τις μέρες μας τρόπο, την τουριστική ταυτότητα της χώρας κερδίζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις στο εξωτερικό.

Την πλειάδα των γνωστών καλλιτεχνών, συμπλήρωναν με επιτυχία το δίδυμο των ζωγράφων Μιχάλη Κατζουράκη και Φρέντυ Κάραμποτ, οι διετέλεσαν καλλιτεχνικοί σύμβουλοι του ΕΟΤ από το 1959 ως το 1967, ως ειδικοί στην οπτική επικοινωνία.

Ο Μ. Κατζουράκης φιλοτέχνησε την αφίσα με θέμα την Αθήνα το 1962, ο Γ. Μόσχος ζωγράφισε μια εικόνα της Άνδρου το 1949, ο Σπ. Βασιλείου άποψη από το νησί του Πόρου το 1948, ο Π. Τέτσης το ελληνικό καλοακίρι στο Αιγαίο το 1948, ενώ ο Γιάννης Τσαρούχης εμπνεύστηκε από την Ακρόπολη των Μυκηνών το 1952.