Skip to main content

Το brand κοσμημάτων από τη Θεσσαλονίκη που δίνει ζωή στα παραμύθια

Η Χιονάτη, η Μαίρη Πόπινς και η Άριελ εμπνέουν τις συλλογές της My Ring Design από plexiglass, δια χειρός της graphic designer, Αλεξάνδρας Δάλλη

Δίνει με υλικό το plexiglass ζωή σε αγαπημένους ήρωες παραμυθιών, που γίνονται κοσμήματα, βάζοντας μια πινελιά μαγείας και χρώματος στη ζωή μας. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της My Ring Design, ενός brand κοσμημάτων από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, θέλοντας να δώσει «ανάσες» αισιοδοξίας στην καθημερινότητα.

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, η Μαίρη Πόπινς, ο Πινόκιο και η Άριελ δίνουν την έμπνευση και γίνονται συλλογές από τα χέρια της Θεσσαλονικιάς Αλεξάνδρας Δάλλη, graphic designer, που τρελαίνεται για παραμύθια και μάλιστα γι’ αυτά που δεν έμειναν μόνο στις σελίδες των βιβλίων, αλλά ζωντάνεψαν και στη μεγάλη οθόνη. Αυτή την περίοδο είναι έτοιμη και η νέα της συλλογή, εμπνευσμένη από τον Μάγο του Οζ, όπου η μικρή Ντόροθι και ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος θα σκορπίσουν τη δική τους μαγεία. Άλλωστε, με δύο παιδιά στο σπίτι, η Αλεξάνδρα Δάλλη βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο παραμυθένιων σκηνικών. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό, όπως λέει, πως κάποιοι ήρωες κλασικών παραμυθιών που έχει αποτυπώσει στα κοσμήματά της έχουν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό και συνεχίζουν να συγκινούν, όπως είναι η Χιονάτη, η συλλογή της οποίας ήταν από την πρώτη στιγμή sold out.

«Χιονάτη»

 

 

Πέρα όμως από τους ήρωες κλασικών παραμυθιών, στα κοσμήματα της My Ring Design πρωταγωνιστούν και άλλοι γνωστοί, υπαρκτοί όμως χαρακτήρες, για παράδειγμα η Φρίντα Κάλο, όπως επίσης και εικόνες που παραπέμπουν σε έναν μαγικό ρεαλισμό, εμπνευσμένες από τη φύση και τη ζωή.

Το ταξίδι στο Άμστερνταμ και το δαχτυλίδι διαμάντι

Η My Ring Design δημιουργήθηκε το 2010, όταν το γραφιστικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν η Αλεξάνδρα Δάλλη έκλεισε. Αν και στη συνέχεια βρήκε διάφορες δουλειές σε εταιρείες μάρκετινγκ, αποφάσισε να αφήσει τη δημιουργικότητά της να την οδηγήσει και σε συνεργασία με μια πρώην συνάδελφό της –η οποία αποχώρησε από το κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα πριν από λίγο καιρό- δημιούργησαν την My Ring Design.

Η Αλεξάνδρα Δάλλη

 

 

Η Αλεξάνδρα Δάλλη έφτιαχνε πράγματα με τα χέρια της από μικρή, ενώ ήταν πρώτη στα μαστορέματα. Το κόσμημα άρχισε να την κερδίζει προς το τέλος του λυκείου, επέλεξε όμως να κάνει σπουδές στο graphic design και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γραφιστική. Η επαφή με το plexiglass ως υλικό έγινε σε ένα ταξίδι της στο Άμστερνταμ, όπου το συνάντησε για πρώτη φορά σε κοσμήματα και την κέρδισε αμέσως. Άλλωστε, δέκα χρόνια πριν, το plexiglass δεν ήταν σύνηθες ως υλικό για τα κοσμήματα και η χρήση του αυτή ήταν εντυπωσιακή. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η My Ring Design, που πήρε το όνομά της από ένα δαχτυλίδι σαν διαμάντι, το οποίο ήταν και το πρώτο της κόσμημα.

«Φρίντα Κάλο»

 

 

«Ο σχεδιασμός, οι κοπές του υλικού με lazer, το φινίρισμα, όλα αυτά είναι μια απαιτητική διαδικασία. Και το plexiglass είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό στην επεξεργασία του» λέει στη Voria.gr η Αλεξάνδρα Δάλλη, εξηγώντας ότι από την πρώτη στιγμή ήθελε να βάλει με την My Ring Design τη δική της παραμυθένια πινελιά στις δύσκολες περιόδους που περνάμε. Εδώ και μια επταετία το brand διαθέτει το δικό του κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»