Skip to main content

CAS: Επιστρέφει τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ-Στέλνει στην ΕΠΟ την υπόθεση

Η υπόθεση επιστρέφει στην εφέσεων που θα πρέπει να την εκδικάσει επί της ουσίας το αν προκύπτει πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης αποφάσισε να επιστραφούν οι 7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ και επέστρεψε την υπόθεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας να δικάσει την ουσία χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη δικαίωση του ΠΑΟΚ ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι εισήγηση-απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμο δεν είναι δεσμευτική.

Η υπόθεση, πλέον, επιστρέφει στην Επιτροπή Εφέσεων που θα πρέπει να την εκδικάσει από την αρχή της και επί της ουσίας σχετικά με το αν προκύπτει πολυϊδιοκτησία μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ, μετά τη σημερινή απόφαση του CAS, είναι ξανά στη δεύτερη θέση και στο +3 από την ΑΕΚ διατηρώντας βαθμολογικό προβάδισμα για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.

Τι γίνεται με την Ξάνθη

Πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής των επτά βαθμών και στην Ξάνθη κι αυτό γιατί η υπόθεση πηγαίνει στην αρχή της. Προς το παρόν όμως δεν αλλάζει κάτι στη βαθμολογική συγκομιδή της ακριτικής ομάδας, καθώς η ΠΑΕ δεν ήταν διάδικος στην υπόθεση του CAS. Αν, δηλαδή, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσιζε επιστροφή βαθμών στον ΠΑΟΚ, τότε η Ξάνθη θα έμενε... ξεκρέμαστη, έχοντας έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση.

Μετά όμως την απόφαση του CAS να επιστραφεί η υπόθεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟΕ, έχει βάσιμες ελπίδες, ώστε να της επιστραφούν οι επτά βαθμοί.