Skip to main content

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τη τραμπούκικη, όπως τη χαρακτηρίζει, φασιστική επίθεση που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Στην έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου, προχώρησε κατά τη χθεσινή (Τετάρτη 19 Ιανουαρίου) Τακτική Συνεδρίαση του σώματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή επίθεσης έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τη τραμπούκικη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Το πρωί της Τρίτης 18/1 γονείς και μαθητές βρέθηκαν έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου να ενημερώσουν για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1 στο Άγαλμα Βενιζέλου.  

Μετά από μισή ώρα και ενώ οι μαθητές οργανώνονταν για να προχωρήσουν σε συνέλευση φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και σε γονείς που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους! Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τέτοιες πρακτικές.

Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια».