Skip to main content

Οι δυσκολίες του Καλαφάτη στη Βουλή και η αθώωση ενός πρώην δημάρχου

Η συνεδρίαση που θα δυσκολέψει τον γγ της ΚΟ της ΝΔ, η λήξασα θητεία της διοίκησης του ΟΣΕΘ, η παρέμβαση Παυλίδου και η αθώωση ενός πρώην δημάρχου.

-Δύσκολο έργο θα έχει ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, εν όψει της συνεδρίασης της Βουλής για τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρέπει να μαζέψει τους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους θα δυσκολευτούν ιδιαιτέρως να εγκρίνουν οτιδήποτε έχει σχέση με Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς την είχαν κάνει προεκλογικά σημαία τους ή σωστότερα κουρελόχαρτο. Με το προηγούμενο του φιάσκου τής μη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, όπου δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 88 βουλευτές της ΝΔ, τα πράγματα φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολα. Από την άλλη, δεν είναι μόνο δικό του θέμα...

-Άμεσα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της διοίκησης του ΟΣΕΘ, καθώς την Παρασκευή η θητεία της έληξε. Η νέα διοίκηση του Οργανισμού, που διαδέχτηκε εκείνη που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την τριετία των προκατόχων της. Πλέον πρέπει να οριστεί η νέα διοίκηση για την επόμενη τριετία, που είναι κι από τις πλέον κρίσιμες, δεδομένου ότι «προλαβαίνει» και τη λειτουργία του μετρό (εάν και εφόσον). Το δίδυμο Γιάννη Καλογερούδη, Γιάννη Τόσκα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, δεν αναμένεται να αλλάξει.

-Μέσω της Voria.gr επέλεξε να κάνει τη δημόσια παρέμβασή της η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγήτρια, Νιόβη Παυλίδου. Και αφορούσε στα ρέματα και στα αντιπλημμυρικά έργα. Προφανώς έχει γίνει αποδέκτης ανησυχιών. Λογικό, αν κάποιος σκεφτεί ότι οι ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια περιοχή με τόσα υδάτινα συστήματα, είναι τεράστιες, χρονίζουν και τα αντιπλημμυρικά έργα πέρα από το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο απαιτούν τεράστια κονδύλια και είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. «Μια τοποθέτηση που θα ήθελα να αποφύγω! Ούτε γνώστης (σε βάθος) του θέματος είμαι ούτε θεωρώ ότι είναι εύκολο να τακτοποιηθεί μια χρονίζουσα στρεβλή κατάσταση. Βήματα πρέπει όμως να γίνονται, και γρήγορα. Παρόλα τα έκτακτα ζητήματα του κορωνοϊού και των εθνικών θεμάτων, το κράτος μας πρέπει να αλλάξει, με μακροχρόνιο σχεδιασμό», σχολίασε η κ. Παυλίδου στη σχετική ανάρτησή της στο facebook. Ακριβώς αυτό.

Δημήτρης Χατζηβρέττας, πρώην δήμαρχος Ευόσμου και πρώην αντιπεριφερειάρχης, που δεν κατέβηκε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, λόγω εκκρεμοτήτων του με τη Δικαιοσύνη, έμαθα ότι... παραδόθηκε στην κοινωνία άμεμπτος και αμόλυντος. Κοινώς ο άνθρωπος αθωώθηκε σε πείσμα όσων τον έβλεπαν ακόμη και πίσω από της φυλακής τα κάγκελα. Ποινή πάντως πλήρωσε και μάλιστα βαρύτατη, αφού «απονεκρώθηκε» πολιτικά. Να τα βλέπουμε κι αυτά, επειδή ο ίδιος μπορεί να συνεχίζει να είναι χαμηλών τόνων και να μην επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες, όμως το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Ο κ. Χατζηβρέττας μπορεί πολιτικά να μένει ανενεργός, πλην όμως συνεχίζει ενεργός και ανήσυχος σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ετοιμάζει επιχείρηση με βιολογικά προϊόντα, όπως πληροφορούμαι.