Skip to main content

Το ΕΚΘ καταδικάζει τον Κώστα Πλεύρη για τη συμπεριφορά του στη δίκη της «Χρυσής Αυγής»

Ο δικηγόρος υπενθυμίζεται από το ΕΚΘ ότι χαιρέτισε ναζιστικά εντός του δικαστηρίου μπροστά στη μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Καταδικάζει τη συμπεριφορά και καταγγέλλει τον δικηγόρο Κωνσταντίνου Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη διάρκεια της δίκης για της «Χρυσής Αυγής» η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο δικηγόρος υπενθυμίζεται από το ΕΚΘ ότι χαιρέτισε ναζιστικά εντός του δικαστηρίου μπροστά στη μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα. «Το γεγονός μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος, γνωστός για τις πεποιθήσεις του, προχώρησε για πολλοστή φορά σε αυτή την πράξη κάνει σαφές πως ο στόχος του είναι να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΕΚΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη συμπεριφορά και καταγγέλλει τον δικηγόρο Κώστα Πλεύρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης της φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» χαιρέτισε ναζιστικά εντός του δικαστηρίου μπροστά στην μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος, γνωστός για τις πεποιθήσεις του, προχώρησε για πολλοστή φορά σε αυτή την πράξη κάνει σαφές πως ο στόχος του είναι να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι συνεχής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του κάθε Έλληνα πολίτη και της κάθε Ελληνίδας θα πρέπει να είναι άμεσα, ώστε να μην επιτρέψουμε να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού.

Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να μην επιτρέψουν την επανάληψη αυτής της προκλητικής και προσβλητικής κίνησης από τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων.

Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές πριν να είναι αργά. Καλούμε τους επιστημονικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας να καταδικάσουν αυτές και μελλοντικές αντίστοιχες ενέργειες του ίδιου και των ομοϊδεατών του, νοσταλγών των Ναζί.