Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κλείνει από τις 2 μμ η Νέα Παραλία-Πώς φτάσαμε στο λουκέτο

Κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους και έλεγχοι στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη. Πώς φτάσαμε στην απόφαση για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Από τις 14.00 το μεσημέρι τίθεται σε ισχύ η απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες.

Αστυνομικοί τοποθετούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.

Παράλληλα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο θα υπάρχουν πινακίδες σήμανσης για τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση Χαρδαλιά, η Νέα Παραλία θα είναι κλειστή για τους πολίτες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε: Κλείνει για 14 μέρες η Νέα Παραλία - Η απόφαση Χαρδαλιά

Σήμερα το μεσημέρι, άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται στην παραλία, θα πραγματοποιούν ελέγχους αλλά κυρίως θα ενημερώνουν τους πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ουσιαστικά από αύριο όταν εντοπίζονται παραβάτες θα τους βεβαιώνεται πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.

Πώς φτάσαμε στην απόφαση για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Ο συνωστισμός που παρατηρούνταν στο παραλιακό μέτωπο τις ημέρες καλοκαιρίας ήταν η αιτία που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας οδηγήθηκε ουσιαστικά σε αυτή την απόφαση.

Καθημερινά βρίσκονταν στο παραλιακό μέτωπο κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και κατέγραφαν την εικόνα. Όσες ημέρες υπήρχε ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασίες ήταν καλές, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία κόσμου στη Νέα Παραλία, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βέβαια, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, η πλειοψηφία των πολιτών είχε κανονικά τα απαραίτητα έγγραφα για μετακίνηση και τηρούσαν τις αποστάσεις. Ωστόσο, δεν έπαυαν να συγκεντρώνονται αρκετά άτομα σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας.

Τέτοιες εικόνες καταγράφηκαν την περασμένη Κυριακή και έτσι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, το πρωί της Δευτέρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, από τον οποίο ζήτησε να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες για μία νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει λουκέτο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Βγήκαν ο ήλιος και οι Θεσσαλονικείς στη Νέα Παραλία(φωτο)

Το απόγευμα της Δευτέρας και πάλι πολίτες έσπευσαν στη Νέα Παραλία, είτε για άθληση, είτε για βόλτα. Τότε ο δήμαρχος συγκάλεσε εκτάκτως αργά το βράδυ σύσκεψη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο και με αξιωματικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε νέα επικοινωνία με τον υφυπουργό, στον οποίο και εστάλη κοινή επιστολή του δημάρχου και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με την οποία του ζητούσαν απόφαση για κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Διαβάστε: Ζέρβας και Τζιτζικώστας κλείνουν τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Μετά και την κοινή επιστολή, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίστηκε το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Τόσο ο κ.Τζιτζικώστας όσο και ο κ.Ζέρβας έκαναν λόγο για μία δύσκολη και οδυνηρή αλλά αναγκαία απόφαση. Η απόφαση έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, καθώς η Νέα Παραλία αποτελεί έναν από τους λίγους ελεύθερους χώρους στη Θεσσαλονίκη για σωματική άσκηση, περπάτημα, βόλτα για τα κατοικίδια και ποδήλατο.