Skip to main content

Το εβραϊκό Πάσχα μπορεί να φέρει τους πρώτους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Από τα τέλη Μαρτίου μπορεί να έχουμε στη χώρα τουρίστες από το Ισραήλ οι οποίοι θα έρθουν όλοι εμβολιασμένοι, στο πλαίσιο συμφωνίας των δύο χωρών.

Τουρίστες από το Ισραήλ, όσο το δυνατόν περισσότερους, ετοιμάζεται να υποδεχθεί από το αμέσως προσεχές διάστημα η χώρα μας. Ως απότοκο της τελευταίας επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ και με αφετηρία – εάν προχωρήσει το σχέδιο- από τα τέλη του Μαρτίου, όποτε θα γιορταστεί φέτος το εβραϊκό Πάσχα.  

Το μεγάλο πλεονέκτημα τους θα είναι πως θα έρθουν όλοι εμβολιασμένοι. Άρα ασφαλείς υγειονομικά. Συνεπώς, τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν για να τους υποδεχθούν δεν θα διακινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής καραντίνας, που είναι και πιο μεγάλος επιχειρηματικός εφιάλτης τους. Έαν ο σχεδιασμός υλοποιηθεί, σημαντικός αριθμός τουριστών αναμένεται φυσικα και στη Θεσαλονίκη που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ισραηλινών λόγω των ιστορικών δεσμών που τους συνδέει με την πόλη.

Για την ιστορία, στην ίδια επίσκεψη που έγινε στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιχειρήσει να κλείσει και μια - δυο επενδύσεις που ζυμώνονται εδώ και καιρό. Οπως επίσης και εμβολιαστική τεχνογνωσία. Πολύ κρίσιμη και χρήσιμη στις μέρες μας.  

Όμως η μεγαλύτερη βοήθεια που αναμένει η Ελλάδα από το Ισραήλ σε αυτή τη φάση έχει να κάνει με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό. Η χώρα μας, παρά το θεωρητικά καλό κλίμα με την Άγκυρα το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται μια βάση ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κρήτη, που σχεδιάζει να λειτουργήσει η πολεμική αεροπορία. Για άμεσες παρεμβάσεις – επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ελληνικά F-16 υπάρχουν ήδη στην Κρήτη (Καστέλι). Γιατί όλα αυτά; Ισως επειδή 12 τουρκικά F-16 σταθμεύουν πλέον μόνιμα στη Λιβύη.